Parlamentul Greciei, in fata deciziei care va debloca un ajutor financiar de 2,5 miliarde de euro

Grecia mai are de indeplinit o singura conditie pentru a primi urmatoarea transa de 2,5 miliarde de euro, parte din ajutorul financiar convenit cu Troica si care va fi disponibila de luni, 29 iulie.

greece

“Grecia a indeplinit satisfacator cerintele noastre pentru a elibera urmatoarea transa de bani din programul financiar de asistenta. Exceptie face un singur punct, pe care Parlamentul grec trebuie sa il indeplineasca joi, 25 iulie. Daca se va indeplini si ultima cerinta, atunci se vor incepe procedurile pentru a finaliza acordul”, se anunta intr-un comunicat emis de Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrup si ministrul Finantelor olandeze.

 

Guvernul elen a implementat cu succes norme legale privind fiscalitatea, impozitarea, veniturile administratiei, reforma sistemului public, privatizare si restructurarea sistemului financiar.

O singura conditie mai trebuie sa fie impusa, cea referitoare la reducerile locurilor de munca din sistemul public. Parlamentul grec trebuie sa confirme masura iar aceasta va fi ratificata de Parlamentul grec joi, 25 iulie.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1