Marea victorie a lui Samaras: parlamentul grec a votat concedierea a 25.000 de oameni, banii de la FMI pot sa vina

Legislativul grec au creat cadrul legal pentru a taia 25.000 de locuri de munca din sectorul public, in special din administratie, invatamant si din sanatate. Este o victorie pentru premierul Antonis Samaras care paveaza drumul Greciei pentru contractarea a noi imprumuturi din partea Troicii. Raportul a fost de 153 de voturi pro si 140 au fost contra.

samaras

Christos Markogiannakis, purtatorul de cuvant al Parlamentului, a declarat ca legile au fost adoptate tarziu, miercuri noapte, in timp ce, in strada, lumea se adunase pentru a protesta impotriva masurilor, necesare pentru a debloca 240 de miliarde de euro. “Va fi un efort financiar fara precedent pentru a construi tara.” Yannis Stournaras, ministrul de Finante al Greciei, a declarat inaintea votului ca “sunt sigur ca urmam drumul potrivit.”

Ministrii de finante ai zonei euro vor debloca pe 24 iulie o suma de 2,5 miliarde de euro si 500 de milioane de euro in octombrie. In schimb, Grecia poate conta pe recuperarea a 2 miliarde de euro din profiturile bancii centrale si inca 1,8 miliarde de euro de la FMI.

Coalitia de guvernamant condusa de Samaras a fost zguduita de plecarea Partidului Democrat de la putere, urmand de inchiderea televiziunii publice. Acum, partidul lui Samaras va trebui sa conteze doar pe Pasok, impreuna cu Noua Democratie ocupand 155 de locuri din 300 in Parlament.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1