FMI il avertizeaza pe Bernanke: O sa aruncati zona euro inapoi, in criza!

Zona Euro ar putea sa intre inapoi in recesiune din cauza politicii Rezervei Federale a Americii.

Lagarde il avertizeaza pe Bernanke ca ar putea sa arunce zona euro in criza

Lagarde il avertizeaza pe Bernanke ca ar putea sa arunce zona euro in criza

 

FED-ul intentioneaza sa isi retraga eforturile de stimulare a economiei prin cumpararea de obligatiuni. Acest lucru ar conduce catre o noua explozie a crizei economice. Avertizarea a fost facuta de FMI, intrucat costurile la care se imprumuta tarile din zona euro pe piata obligatiunilor au inceput din nou sa creasca.

Pana si costurile obligatiunilor germane, care au ramas stabile in ultimii ani, au inceput sa creasca. Asa ca turbulentele pe pietele financiare sunt asteptate sa reinceapa, intrucat politica FED-ului ar putea sa complice politicile monetare aplicate in zona euro si sa stopeze pentru o perioada indelungata perspectivele unei cresteri economice.

Rezultatul acestor turbulente ar putea sa conduca spre aparitia deflatiei, care ar putea micsora cresterea economica a zonei euro pana la 4 puncte procentuale pana in 2018 iar cresterea globala sa scada cu 1%. Rata somajului, care in tarile din zona euro a ajuns la 12,1% in luna mai, va creste de-asemeni.

In schimb, in SUA, rata somajului a inceput sa scada constant in ultima perioada, iar FED-ul ia in considerare sa miscoreze stimulul financiar in valoare de 85 de miliarde de dolari pe care il pompeaza lunar in sistemul bancar pentru a stimula economia.

Va recomandam sa mai cititi:

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1