Doua castele si alte 50 de cladiri istorice vor fi vandute de guvernul Italiei pentru a reduce deficitul bugetar

Recesiunea care a lovit Italia lasa urme adanci. 50 de cladiri istorice, incluzand aici si un palat din secolul 18, vor fi puse la vanzare de municipalitati pentru ca guvernul sa poata strange bani pentru a-si plati datoriile.

castel

Aceste comori ale Italiei ramase in picioare de-a lungul istoriei vor fi vandute pentru ca guvernul sa aiba la finele anului un deficit situat sub 3% din PIB-ul pe 2013. Conform limitelor impuse de Uniunea Europeana, deficitul tarilor din zona euro nu ar trebui sa depaseasca acest prag.

Villa Mirabello, un castel ridicat in secolul 18 situat langa Milano si castelul Orsini Odescalchi, situat in oraselul Bracciano, la 40 de kilometri de Roma sunt doua dintre cele 50 de cladiri istorice care vor fi vandute de guvernul Italiei. Costurile de intretinere ale acestor cladiri si ale domeniilor aferente sunt uriase, asa ca oficialitatile incearca din rasputeri sa stranga de peste tot cureaua pentru a face economii.

Guvernul va pune o serie de conditii la vanzare pentru investitori, precum obligatia de a reconditiona aceste cladiri. Italia a intrat in recesiune in al treilea trimestru din 2011, atunci cand economia tarii s-a contractat cu 0,2%, urmata de o alta contractie de 0,7% in al patrulea trimestru al aceluiasi an.

In ultimul deceniu, economia italiana a fost cea care a cunoscut cele mai mici cresteri economice din zona euro. Reducerea cheltuielilor bugetare, a pensiilor si alte masuri de austeritate de acest gen au ridicat numeroase semne de intrebare cu privire la capacitatea economiei italiene de a-si reveni.

Italienii au initiat numeroase proteste fata de somajul ridicat si fata de masurile de austeritate. In luna iunie, premierul Enrico Letta si-a cerut scuze fata de tinerii someri ai Italiei, afirmand ca “cea mai mare datorie o acumulam repetand greselile predecesorilor nostri fata de tineri, ceea ce este de neuitat si de neiertat.”

Related News

2 Responses

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Business report: Firmele intrate in insolventa isi pot lua adio de la sansele de salvare prin reorganizare; Ce i-a propus comisia de privatizare a CFR Marfa lui Gruia Stoica; Bani pentru trecut, nu pentru viitor. Asigurarile sociale vor inghiti deficitul
  2. Business report: Firmele intrate in insolventa isi pot lua adio de la sansele de salvare prin reorganizare; Ce i-a propus comisia de privatizare a CFR… - Gogoloi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1