europolitics
Zona Euro

Cum a evoluat in luna iunie productia industriala in zona euro

Productia industriala, in luna iunie, a scazut in cele trei mari economii ale zonei euro. Este un semn ca activitatea economica in regiune a ratat sansa de a-si reveni in cel de-al doilea trimestru si exista o tendinta divergenta intre tarile care formeaza nucleul zonei euro si cele din Periferie. In luna mai, productia industriala crescuse cu 1.6% fata de luna aprilie dar era cu 0.4% mai mica fata de mai 2014.

Cea mai severa scadere a avut loc in Germania, puterea economica a zonei euro. Ajustata la efectele calendaristice, productia nemtilor s-a contractat cu 1.4% fata de luna mai. In Italia a scazut cu 1.1% iar in Franta cu 0.1%. Cele trei mari economii totalizeaza 60% din PIB-ul zonei euro.

Productia industriala din Spania, care inseamna o zecime din PIB-ul zonei euro, a crescut cu 0.4% in luna iunie, acesta fiind un nou semnal ca Spania ramane una dintre economiile cu cea mai rapida dezvoltare din regiune. Punand, insa, cap la cap toate rezultatele, productia industriala la nivelul intregii zone euro a scazut, probabil, cu 0.5%. Peste o saptamana, Eurostat va publica datele privind rezultatele PIB-ului din zona euro si analistii economici estimeaza ca previziunile facute vor fi revizuite.

Related posts

Se gripează zona euro?

Vlad Epurescu

Se termina era banilor ieftini? BCE anunta sfarsitul programului de relaxare cantitativa

Vlad Epurescu

O lecție pentru România: cum și-a refăcut Grecia cel mai periculos drum național cu bani europeni

Vlad Epurescu

Creșterea economică din zona euro a încetinit, iar 2018 va fi mai slab decât 2017

Vlad Epurescu

Mizele scandalului dintre Bruxelles și Roma pe tema bugetului Italiei și asemănările cu criza din Grecia anului 2015

Vlad Epurescu

Europenii incearca sa cada de acord asupra reformarii zonei euro

Vlad Epurescu

Leave a Comment