fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Tiganii romani din Londra ne fac din nou de ras: “Ne intoarcem aici cat putem de repede!”

Editia online a cotidianului Daily Telegraph publica un amplu material despre o familie de romi care au locuit in Park Lane, intr-una din cele mai luxoase zone din Londra. Acestia au fost trimisi inapoi, in Romania, de catre autoritatile engleze insa au jurat, dupa 8 zile de stat in tara, ca se vor duce inapoi in Londra.

tigani

 

Park Lane este un cartier exclusivist iar rezidentii locuiesc in apartamente scumpe, mananca la hotelul Dorchester si conduc masini de 250.000 de lire sterline. Aceasta este descrierea oferita de cei de la Telegraph, descriere care contrasteaza cu Viorica Sandu, fiica sa Sonia si ceilalti 22 de cetateni de etnie roma ce si-au incropit un adapost exact in cartierul luxos al Londrei.

Cei de la Telegraph nu ezita sa puna paie pe foc. “Din banii platitorilor nostri de taxe, li s-au cumparat bilete de avion si au fost trimisi acasa.” Tiganii au fost acuzati de comiterea de furturi iar duminica trecuta, autoritatile au descins in forta si i-au trimis inapoi in Romania.

Ziaristii de la The Telegraph au dat de urma acestor oameni in Romania, undeva in comuna Lisa din judetul Teleorman, afland de la ei – ce surpriza! – ca planuiesc sa se intoarca in Londra “pe cat de repede cu putinta.” “Evident ca o sa ma intorc, fara indoiala! De-acolo pot sa le trimit bani copiilor mei pentru a putea sa traiasca. Aici nu avem de munca, nu avem masina, nu avem nimic”, le-a explicat jurnalistilor britanici Viorica Sandu, care viseaza sa traiasca din nou pe picior mare precum fostii sai vecini din Park Lane.

Viorica Sandu a fost prinsa de politisti acum doua saptamani in timp ce cersea. Ea facea cam intre 40 si 100 de lire pe zi, pacalindu-i pe cetateni arabi si musulmani care mergeau la cumparaturi, in zona. Viorica se plange ca in Romania nu castiga mai mult de 20 de lire pe luna, aceasta suma fiind ajutorul social pe care il ofera statul roman. Statului roman, care, fie vorba intre noi, nu ii pasa absolut deloc de imaginea mizerabila pe care o creeaza cetatenii de etnie roma in strainatate, de iti este rusine cateodata sa ridici capul din pamant.

Romii nu au facut decat sa le dea apa la moara britanicilor, care ameninta de ceva vreme cu un referendum la care populatia ar trebui sa raspunda daca mai este cazul, sau nu, ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Campania impotriva imigrantilor romani si bulgari a inceput in forta in presa britanica de la inceputul acestui an, in conditiile in care, din 2014, romanii si bulgarii vor avea acces liber pe piata muncii din Uniunea Europeana.

“Politia ne-a fugarit pentru ca lasam mizerie in urma noastra! Data viitoare o sa ne mutam in alt parc!” Sugestie: duceti-va in Hyde Park, este mult mai mare si mai frumos.

“Oamenii au fost foarte amabili. Ne-au adus mancare de la Mc Donald’s si nu erau doar englezi, ci mai ales arabi si musulmani.” Sigur, britanicii vad la colturi doar romani cersind, intentionat nefacand diferenta intre cetatenii de etnie roma si cei romani.

tigani1

Reportajul integral il puteti citi accesand acest link.

Related posts

Cadoul de final de mandat al lui Mario Draghi: BCE reduce ratele dobânzilor și relansează programul de cumpărare de obligațiuni

Adelina Miron

O radiografie nefardată și de speriat a economiei românești

Europolitics.ro

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru confruntarea cu China și Statele Unite

Adelina Miron

Traficul de persoane în România: o abordare integrată necesară în epoca frontierelor deschise

Adelina Miron

De ce se adâncește falia dintre Europa de Est și Europa de Vest

Europolitics.ro

SUA are un răspuns pentru Huawei: Pentagonul se bazează pe transportatorii comerciali din SUA pentru a ajuta la câștigarea cursei 5G

Adelina Miron

Leave a Comment