fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Miza politica din Germania si ce ascunde Merkel in scandalul de spionaj

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a promis ca va milita pentru ca Uniunea Europeana sa impuna reguli mai stricte privind protectia datelor si ca va forta firmele ce ofera servicii de internet sa fie mai transparente. Demersul lui Merkel este o tentativa de a-si linisti electoratul inainte de alegerile din septembrie.

Angela Merkel se disculpa si spune ca nu a stiut nimic despre actiunile de spionaj ale americanilor
Angela Merkel se disculpa si spune ca nu a stiut nimic despre actiunile de spionaj ale americanilor

Merkel a oferit un interviu televiziunii ARD in care a afirmat ca spera ca de-acum incolo, SUA sa respecte legile germane, recunoscand, pe jumatate, ca era informata despre practicile de spionaj ale SUA.

Intrebarea care se pune este cat de multe stiau Merkel si Guvernul sau despre spionajul facut de SUA, prin NSA, asupra poporului german. “Germania vrea sa stie clar incepand de azi cui dau date firmele de internet din Europa. Avem o lege foarte buna care protejeaza datele personale. Dar daca Facebook este inregistrat in Irlanda, atunci se aplica legea irlandeza. Asa ca avem nevoie de o legislatie unica la nivel european in acest domeniu”, a spus Merkel, care le-a dat dreptate alegatorilor sa fie ingrijorati in privinta protectiei datelor in afara Germaniei.

Luna trecuta, oficialii americani au recunoscut ca exista o operatiune de spionaj, denumita PRISM. Edward Snowden, unul dintre fostii spioni ai guvernului american, a facut o serie de dezvaluiri incendiare legate de aceasta operatiune, prin care s-ar colecta date ale userilor din Europa, date care sunt stocate in conturile de Google, Facebook sau Skype.

“Astept un angajament ferm din partea SUA pentru ca in viitor, sa respecte legea germana”, a concluzionat Merkel.

Spionajul este un subiect tabu in Germania, ranile din timpul Cortinei de Fier si din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial nefiind vindecate nici astazi. Merkel a respins orice acuzatie ca ar sti mai multe despre acest subiect decat lasa sa se intrevada intrucat, acest scandal, ar putea sa ii distruga campania electorala si tentativa sa de a castiga un al treilea mandat in fruntea Cancelariei Germaniei. Puteti citi mai multe despre acest subiect in articolul De la Stasi la NSA: cat de mult s-a schimbat spionajul

In schimb, Peer Steinbrueck, liderul Social-Democratilor, principalul partid de Opozitie, nu a ezitat sa lanseze un atac la adresa Angelei Merkel. “Doamna Merkel a jurat sa protejeze poporul german. Acum, se pare ca poporul german a fost abuzat si ca i-au fost incalcate si cele mai elementare drepturi”.

Related posts

Ungaria și Rusia, prietenie din interes. Ce vor Viktor Orban și Vladimir Putin unul de la altul

Adelina Miron

Cum s-au schimbat radical regulile economiei de la ultima criză și ce rol mai au băncile centrale

Adelina Miron

Breaking! Acord între Parlament și Consiliu: Laura Codruța Kövesi va deveni procuror-șef al Parchetului European

Europolitics.ro

Germania propune reforme pentru NATO în urma comentariilor controversate ale lui Emmanuel Macron

Adelina Miron

Grupul de la Vișegrad se mobilizează pentru integrarea Balcanilor în Uniunea Europeană

Adelina Miron

Marea Britanie și UE intră în ultima săptămână de negocieri. Se poate ajunge la un acord?

Adelina Miron

Leave a Comment