fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Intrebarile ramase in urma accidentului feroviar din Spania

80 de oameni au murit in tragicul accident feroviar din Spania. Un tren de mare viteza nu a mai putut fi controlat si, la intrarea in orasul galitian Compostela, a deraiat.

 

80 de oameni au murit in urma accidentului feroviar din Spania
80 de oameni au murit in urma accidentului feroviar din Spania

Accidentul feroviar din Spania este cel mai grav din ultimii o suta de ani. Trenul transporta 240 de oameni, dintre care 80 au murit si 143 au avut nevoie de inrijiri medicale!

Analiza inregistrarii video a accidentului demonstreaza ca trenul avea o viteza de peste 150 de kilometri pe ora, in conditiile in care, pe tronsonul unde s-a produs accidentul, viteza admisa era de 85 de kilometri.

Unul dintre coductori a admis in fata autoritatilor ca trenul avea o viteza peste limita admisa. Francisco Jose Garzon, conductorul care dirija trenul nu a fost arestat, dar se afla la spital sub supravegherea politiei.Acesta era un veteran al cailor ferate spaniole si lucra in domeniu de 30 de ani.

Prins in cabina, conductorul a apucat sa anunte impactul cu putin timp inainte. “Sper sa nu fie nicun mort pentru ca imi va ramane pe constiinta”, ar fi spus acesta.

Garzon se pare ca era recunoscut ca un conductor caruia ii placea sa conduca trenul cu viteza mare. La un moment dat, a postat pe contul sau de Facebook o poza in care arata ca acul vitezometrului ajunsese la 190 de km/h. Desi un alt utitilizator i-a atras atentia in privionta vitezei, Garzon l-a luat in deradere. “Sunt la limita, nu pot sa merg mai repede, altfel ma amendeaza.” Tot el, se intreba: “oare cum ar fi sa trec pe langa o masina de politie si sa le dau peste cap camera cu care masoara viteza? Renfe s-ar alege cu o amenda!”

Expertii companiei de cai ferate Renfe au spus ca asemenea accidente nu se datoreaza doar unui singur factor, cum ar fi, in cazul de fata viteza excesiva. De exemplu, una dintre intrebari este de ce nu s-au raportat semnale pe parcursul drumului despre viteza trenului.

“Am intrat cu viteza in mai multe curbe. Ma simteam ca intr-un montagne rouse cand, pur si simplu vagonul si-a luat zborul de pe sine”,a declarat pentru CNN unul dintre supravietuitorii accidentului.

Martorii spun ca trenul a intrat in curba cu mare viteza, in conditiile in care, de fiecare data ei aud scrasnete de roti, semn ca majoritatea trenurilor incetinesc cand ajung in acea zona, mai ales ca se pregatesc sa intre in statie.

Ramane, totusi, intrebarea privind motivul pentru care trenul mergea cu asa viteza, intrucat, in mod normal, conductorul trebuia sa primeasca atat semnale vizuale, cat si mesaje audio de reducere a vitezei, gratie unui sistem de supraveghere cu care trenul este dotat.

Expertii criminalisti incearca in continuare sa identifice cadavrele mutilate. In mod normal, trenurile Alvias, cum a fost si cel in cauza, nu ating in Spania viteza unui tren AVE, care este cel mai rapid, si viteza maxima ar trebui sa fie de 180 de kilometri pe ora. Practic, trenul care a deraiat atinsese aceasta viteza in curba!

Related posts

Valoarea euro scade pe măsură ce Germania, Franța și Italia înregistrează o încetinire a ritmului de creștere economică

Adelina Miron

Emmanuel Macron vrea să se impună liderul Uniunii Europene cu prețul ostilității partenerilor europeni

Adelina Miron

Vor adânci alegerile parlamentare din noiembrie impasul politic? Spania se confruntă cu a patra rundă de alegeri în patru ani

Adelina Miron

Sfârșitul prieteniei germano-americane. Cele două țări renunță la alianța de durată, dar Trump nu este singurul motiv

Adelina Miron

‘’Moartea cerebrală’’ a NATO a trimis Europa ‘’pe marginea unei prăpastii’’, avertizează președintele francez Emmanuel Macron

Adelina Miron

Exit Poll-uri alegeri prezidențiale: Klaus Iohannis obține al doilea mandat de președinte al României

Europolitics.ro

Leave a Comment