fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Intrebarile ramase in urma accidentului feroviar din Spania

80 de oameni au murit in tragicul accident feroviar din Spania. Un tren de mare viteza nu a mai putut fi controlat si, la intrarea in orasul galitian Compostela, a deraiat.

 

80 de oameni au murit in urma accidentului feroviar din Spania
80 de oameni au murit in urma accidentului feroviar din Spania

Accidentul feroviar din Spania este cel mai grav din ultimii o suta de ani. Trenul transporta 240 de oameni, dintre care 80 au murit si 143 au avut nevoie de inrijiri medicale!

Analiza inregistrarii video a accidentului demonstreaza ca trenul avea o viteza de peste 150 de kilometri pe ora, in conditiile in care, pe tronsonul unde s-a produs accidentul, viteza admisa era de 85 de kilometri.

Unul dintre coductori a admis in fata autoritatilor ca trenul avea o viteza peste limita admisa. Francisco Jose Garzon, conductorul care dirija trenul nu a fost arestat, dar se afla la spital sub supravegherea politiei.Acesta era un veteran al cailor ferate spaniole si lucra in domeniu de 30 de ani.

Prins in cabina, conductorul a apucat sa anunte impactul cu putin timp inainte. “Sper sa nu fie nicun mort pentru ca imi va ramane pe constiinta”, ar fi spus acesta.

Garzon se pare ca era recunoscut ca un conductor caruia ii placea sa conduca trenul cu viteza mare. La un moment dat, a postat pe contul sau de Facebook o poza in care arata ca acul vitezometrului ajunsese la 190 de km/h. Desi un alt utitilizator i-a atras atentia in privionta vitezei, Garzon l-a luat in deradere. “Sunt la limita, nu pot sa merg mai repede, altfel ma amendeaza.” Tot el, se intreba: “oare cum ar fi sa trec pe langa o masina de politie si sa le dau peste cap camera cu care masoara viteza? Renfe s-ar alege cu o amenda!”

Expertii companiei de cai ferate Renfe au spus ca asemenea accidente nu se datoreaza doar unui singur factor, cum ar fi, in cazul de fata viteza excesiva. De exemplu, una dintre intrebari este de ce nu s-au raportat semnale pe parcursul drumului despre viteza trenului.

“Am intrat cu viteza in mai multe curbe. Ma simteam ca intr-un montagne rouse cand, pur si simplu vagonul si-a luat zborul de pe sine”,a declarat pentru CNN unul dintre supravietuitorii accidentului.

Martorii spun ca trenul a intrat in curba cu mare viteza, in conditiile in care, de fiecare data ei aud scrasnete de roti, semn ca majoritatea trenurilor incetinesc cand ajung in acea zona, mai ales ca se pregatesc sa intre in statie.

Ramane, totusi, intrebarea privind motivul pentru care trenul mergea cu asa viteza, intrucat, in mod normal, conductorul trebuia sa primeasca atat semnale vizuale, cat si mesaje audio de reducere a vitezei, gratie unui sistem de supraveghere cu care trenul este dotat.

Expertii criminalisti incearca in continuare sa identifice cadavrele mutilate. In mod normal, trenurile Alvias, cum a fost si cel in cauza, nu ating in Spania viteza unui tren AVE, care este cel mai rapid, si viteza maxima ar trebui sa fie de 180 de kilometri pe ora. Practic, trenul care a deraiat atinsese aceasta viteza in curba!

Related posts

Cum l-au manipulat Viktor Orban și Vladimir Putin pe Donald Trump ca să aibă o atitudine ostilă față de Ucraina

Adelina Miron

Cum a reușit partidul lui Jarosław Kaczyńsk să transforme internetul într-o armă puternică de campanie electorală

Adelina Miron

Ajutorul juridic dat de fiul lui Joe Biden pentru Gabriel Popoviciu ridică mari semne de întrebare

Adelina Miron

Ce o așteaptă pe Christine Lagarde în fruntea Băncii Centrale Europene și cum se va deosebi strategia ei de cea a lui Mario Draghi

Adelina Miron

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru confruntarea cu China și Statele Unite

Adelina Miron

Franța este noul motor al creșterii economice europene

Adelina Miron

Leave a Comment