fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Intrebarile fara raspuns dupa prabusirea avionului de la Germanwings

Investigatorii au inceput sa reconstituie evenimentele care au condus la tragedia aviatica din Muntii Alpi. Un avion al companiei Germanwings s-a prabusit marti dupa-masa, toti pasagerii si membrii echipajului pierzandu-si vietile in urma accidentului.

 

 

#Germanwings: ce se stie dupa accidentul aviatic din Alpi

In ultimele 24 de ore, oficialii au reusit sa isi dea seama ca avionul calatorea cu o viteza de 300 de kilometri pe ora inainte sa piarda contactul cu controlorii de trafic aerian. Ultima altitudine consemnata era la 3,470 de metri. Niciunul dintre piloti nu a transmis un semnal de primejdie insa, la un moment dat, unul dintre ei a parasit cabina de zbor, nemaiputand, ulterior, sa reintre acolo.

 

#Germanwings: intrebarile fara raspuns

Clipboard01
1. Ce l-a determinat pe pilotul care se afla in carlinga sa se incuie singur?
In urma inregistrarilor audio recuperate de anchetatori, s-a constat faptul ca unul dintre piloti a incercat sa sparga usa carlingei cu cateva minute inainte de impact. Este inca neclar de ce unul dintre cei doi piloti a parasit carlinga insa, indiferent de motiv, este lesne de inteles ca celalalt pilot nu l-a lasat sa reintre in carlinga.

2. Era activat modulul de pilot automat in momentul prabusirii avionului?
Inca nu este clar daca pilotul care ramasese in carlinga detinea controlul avionului atunci cand aeronava a coborat brusc de la altitudinea de croaziera. Este o alta piesa a acestui puzzle misterios care lipseste. Practic, avionul a cazut in opt minute de la o altitudine de 11,600 de metri la 6000 de metri.

3. Ce s-a intamplat in cele doua minute de cand pilotul din carlinga nu a mai raspuns turnului de control si momentul prabusirii?
Totul s-a petrecut in jurul orei locale 10:50. Voice recorder-ul preia un feed audio de la patru microfoane din cabina de pilotaj si inregistreaza toate convorbirile dintre piloti, controlorii de trafic aerian precum si oricare alte zgomote auzite in cabina de pilotaj. Deocamdata nu s-a dat publicitatii ceea cea s-a intamplat in cabina de pilotaj in momentele premergatoare accidentului, desi anchetatorii au recuperat inregistrarile audio.

4. A avut loc vreo defectiune tehnica?
In ciuda reputatiei foarte bune a modelului Airbus A320, o serie de specialisti din domeniu au ridicat presupunerea ca avionul respectiv nu ar fi fost pregatit la perfectie pentru zbor. Aeronava a fost tinuta la sol pentru o ora inainte de a decola din cauza unor probleme.

5. De ce atunci cand avionul incepuse sa piarda din altitudine pilotii nu au reactionat?
Argumentul rational prin care un avion ar pierde altitudine este daca cel care pilota ar fi facut un viraj de 180 de grade, dar, in acest caz, aeronava nu se indrepta spre Alpi ci spre Marseille. Absenta oricarui apel SOS este enigmatica. In cazul in care pilotii ar raporta o urgenta de zbor, acest semnal s-ar transmite in cateva secunde.

map-germanwings-4u9525-plane-crash-data

Related posts

Este prietenia ,,indestructibilă’’ dintre Franța și Italia garantul ameliorării situației imigranților? Ce propune Italia

Adelina Miron

Cum a reușit partidul lui Jarosław Kaczyńsk să transforme internetul într-o armă puternică de campanie electorală

Adelina Miron

Klaus Iohannis proiect de ţară: cum poate fi România un hub energetic regional

Vlad Epurescu

Cum a eșuat România și nu a mai dezvoltat Parteneriatul Strategic cu SUA și cum și-a consolidat Polonia relația cu administrația de la Casa Albă

Vlad Epurescu

Cum poate Uniunea Europeană să-și revendice rolul de lider pe scena mondială

Adelina Miron

Germania propune reforme pentru NATO în urma comentariilor controversate ale lui Emmanuel Macron

Adelina Miron

Leave a Comment