fbpx
europolitics
Stiri

VIDEO Cum pot schimba turcii societatea germana si de ce nu vor conservatorii dubla cetatenie

Jerome Boateng, Sami Khedira, Mesut Ozil si Miro Klose sunt “stranierii” nationalei de fotbal ai Germaniei. Un ghanez, doi turci si un polonez se numara printre cei mai buni jucatori ai “panzerelor”.

khedira
Germania este un taram al fagaduintei pentru imigranti. Toata lumea este de-acord cu acest lucru, dar acordarea dublei-cetatenii a ajuns marul discordiei intre crestin-democrati si socialisti.

In Germania, la varsta de 23 de ani, copiii migranti pot sa aleaga intre cetatenia tarii de origine sau cea germana. Social-Democratii vor sa schimbe acest lucru.

Hans-Peter Friedrich, ministrul de Interne al Germaniei, si-a reiterat pozitia privind acordarea dublei cetatenii care este acordata cu foarte mare larghete imigrantilor din celelalte tari europene.

Ministrul a declarat ca se opune vehement dublei cetatenii, acest lucru rezultand ca Germania va avea va avea o minoritate turca permanenta si ca va schimba compozitia societatii germane pe termen lung.

Socialistii au anuntat ca nu vor forma o coalitie de larga concentrare nationala daca partenerii conservativi nu vor extinde acordarea dublei cetatenii. Ministrul de Interne al Germaniei este membru al CSU, “fratele” mai mic al CDU, partidul lui Merkel.

CSU este un partid recunoscut pentru politicile stricte si masurile rigide adoptate in privinta imigrantilor.

[box type=”note” style=”rounded”]In prezent, o persoana care a fost nascuta in Germania dar care are cetatenia unei tari din afara Uniunii Europene primeste la nastere ambele cetatenii dar trebuie sa se decida daca vrea cetatenia germana pana la varsta de 23 de ani. Cine nu se decide pana atunci este expatriat. Este imposibil a avea dubla cetatenie pe termen lung. Modelul acesta reprezinta un compromis intre social democrati si verzi inca din anul 2000.[/box]

Regula nu se aplica, astfel, marocanilor, iranienilor, algerienilor, sirienilor si majoritatea locuitorilor din tarile Americii Latine intrucat statele de origine nu accepta expatrierea. Astfel ca siriano-germanii, de exemplu, pot sa detina doua pasapoarte cu doua cetatenii. Pentru turci, aceasta exceptie nu se aplica.

 

In Germania sunt 3 milioane de turci. Este cel mai numeroasa minoritate. Un milion dintre ei s-au nascut in Germania.

Socialistii insista, insa, pentru acordarea dublei cetatenii. Pe de alta parte, Friedrich insista ca cei care vor sa ramana in Germania trebuie sa se integreze in societate si ca trebuie sa faca o alegere. “Nu trebuie sa acordam cetatenia germana de parca este o bere ieftina”.

Horst Seehofer, seful CSU, a avansat insa un model de compromis: cetatenia latenta. Adica, cel care detine doua cetatenii poate sa isi exercite drepturile oriunde acesta se afla. Criticii considera ca modelul este impracticabil, ar trebui in definitiv incheiate acorduri bilaterale cu toate statele din lume.

Citeste si Helmut Kohl a vrut “sa curete” de turci societatea germana: “Pur si simplu nu se pot integra!”

Related posts

Îl va suna Viorica Dăncilă pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita? Ce a spus candidatul PSD

Europolitics.ro

‘’Moartea cerebrală’’ a NATO a trimis Europa ‘’pe marginea unei prăpastii’’, avertizează președintele francez Emmanuel Macron

Adelina Miron

Care au fost județele care au votat pentru Viorica Dăncilă și câte județe a pierdut PSD față de prezidențialele din 2014

Europolitics.ro

Exit Poll-uri alegeri prezidențiale: Klaus Iohannis obține al doilea mandat de președinte al României

Europolitics.ro

În Germania, urmează o negociere politică de o mare importanță pentru Europa

Adelina Miron

Poate Grecia să își redreseze economia? Ce spune FMI

Adelina Miron

1 comment

avatar
hi hi hi! August 10, 2014 at 1:28 pm

poate ar fi mai bine ca tarile sa-si puna problema de ce sufera de lipsa de mana de lucru autohtona.

Reply

Leave a Comment