fbpx
europolitics
Stiri

Succesiune dinastica in partidul lui Berlusconi: don Silvio face lobby pentru fiica sa, Marina

Vidul de putere provocat de condamnarea lui Silvio Berlusconi va provoca in partidul sau o lupta surda pentru putere. Presa italiana speculeaza ca, la conducerea PdL-ului ar urma nimeni alta decat fiica cea mare a lui don Silvio. Este vorba despre Marina Berlusconi.

 

berlusconi3

Ocupanta locului 33 in topul celor mai puternice femei din lume intocmit de Forbes, Marina Berlusconi si-a inceput cariera in afacerea de familie fondata de tatal sau. In 1996 s-a angajat la Finninvest iar in 2005 a devenit presedintele companiei.

Planurile Marinei Berlusconi incep cu schimbarea numelui partidului, acesta urmand sa revina la vechea denumire, Forza Italia. Acum, PdL este afiliat Partidului Popular European. Marina Berlusconi, care va implini 47 de ani sambata, este cel mai mare dintre cei cinci copii ai lui Berlusconi.

Aceasta succesiune dinastica nu este vazuta cu ochi buni chiar de toti membrii partidului, cu toate ca Marina Berlusconi este o persoana foarte respectata in randurile membrilor gruparii politice condusa de tatal sau, acesteia facandu-i-se lobby chiar si de catre un alt posibil succesor al lui Berlusconi, Angelino Alfano. “Numele Berlusconi este un brand, este o asigurare!”

Marina Berlusconi, in declaratiile publice, nu a parut atat de doritoare sa-i urmeze tatalui sau la sefia partidului, asa cum s-a intamplat in Franta cu familia Le Pen.

Partenerii de afaceri si angajatii o caracterizeaza pe aceasta ca fiind un sef autoritar si care pune foarte multa presiune. Este casatorita si are doi copii si inca de cand avea 18 ani, tatal sau o lua dupa el la intalnirile de-afaceri.

“Nu m-am gandit niciodata sa intru in politica, nu este acolo rolul meu”, spunea Marina Berlusconi intr-unul din rarele interviuri pe care presa a reusit sa le obtina. Numai ca, daca ar candida pentru sefia partidului, aceasta s-ar bucura de sprijinul neconditionat al prietenilor de afaceri ai tatalui sau si, chiar daca nu are experienta, ar putea sa profite de pe urma imaginii de femeie de afaceri de succes pe care si-a creeat-o de-a lungul timpului.

Related posts

Ursula von der Leyen apără sintagma „stilul de viață european” și explică ce înseamnă

Europolitics.ro

Cum va funcționa noul fond anti-șoc al zonei euro și de ce nu se poate vorbi, încă, despre un buget comun al statelor care folosesc moneda unică

Adelina Miron

Noua misiune a lui Margrethe Vestager și ce impact va avea daneza asupra mediului digital

Adelina Miron

Franța vrea să schimbe regulile privind extinderea

Adelina Miron

Cum poate Uniunea Europeană să-și revendice rolul de lider pe scena mondială

Adelina Miron

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru confruntarea cu China și Statele Unite

Adelina Miron

Leave a Comment