fbpx
europolitics
Stiri

Succesiune dinastica in partidul lui Berlusconi: don Silvio face lobby pentru fiica sa, Marina

Vidul de putere provocat de condamnarea lui Silvio Berlusconi va provoca in partidul sau o lupta surda pentru putere. Presa italiana speculeaza ca, la conducerea PdL-ului ar urma nimeni alta decat fiica cea mare a lui don Silvio. Este vorba despre Marina Berlusconi.

 

berlusconi3

Ocupanta locului 33 in topul celor mai puternice femei din lume intocmit de Forbes, Marina Berlusconi si-a inceput cariera in afacerea de familie fondata de tatal sau. In 1996 s-a angajat la Finninvest iar in 2005 a devenit presedintele companiei.

Planurile Marinei Berlusconi incep cu schimbarea numelui partidului, acesta urmand sa revina la vechea denumire, Forza Italia. Acum, PdL este afiliat Partidului Popular European. Marina Berlusconi, care va implini 47 de ani sambata, este cel mai mare dintre cei cinci copii ai lui Berlusconi.

Aceasta succesiune dinastica nu este vazuta cu ochi buni chiar de toti membrii partidului, cu toate ca Marina Berlusconi este o persoana foarte respectata in randurile membrilor gruparii politice condusa de tatal sau, acesteia facandu-i-se lobby chiar si de catre un alt posibil succesor al lui Berlusconi, Angelino Alfano. “Numele Berlusconi este un brand, este o asigurare!”

Marina Berlusconi, in declaratiile publice, nu a parut atat de doritoare sa-i urmeze tatalui sau la sefia partidului, asa cum s-a intamplat in Franta cu familia Le Pen.

Partenerii de afaceri si angajatii o caracterizeaza pe aceasta ca fiind un sef autoritar si care pune foarte multa presiune. Este casatorita si are doi copii si inca de cand avea 18 ani, tatal sau o lua dupa el la intalnirile de-afaceri.

“Nu m-am gandit niciodata sa intru in politica, nu este acolo rolul meu”, spunea Marina Berlusconi intr-unul din rarele interviuri pe care presa a reusit sa le obtina. Numai ca, daca ar candida pentru sefia partidului, aceasta s-ar bucura de sprijinul neconditionat al prietenilor de afaceri ai tatalui sau si, chiar daca nu are experienta, ar putea sa profite de pe urma imaginii de femeie de afaceri de succes pe care si-a creeat-o de-a lungul timpului.

Related posts

De ce se opune Turcia unui plan de apărare al NATO pentru Țările Baltice

Adelina Miron

De ce Serbia este, acum, o parte a soluției, nu problema din Balcani

Adelina Miron

Cadoul de final de mandat al lui Mario Draghi: BCE reduce ratele dobânzilor și relansează programul de cumpărare de obligațiuni

Adelina Miron

Ce scrie presa internațională despre alegerile prezidențiale și victoria lui Klaus Iohannis: „Românii au spus că este suficient!”

Europolitics.ro

Profilul votanților lui Klaus Iohannis, Vioricăi Dăncilă și ai lui Dan Barna: unde locuiesc, ce studii au, când au luat decizia de a vota și statutul ocupațional

Europolitics.ro

De ce Suedia, Italia și Luxemburg se îndoiesc de necesitatea unei bănci de dezvoltare a Uniunii Europene

Vlad Epurescu

Leave a Comment