Petro Poroșenko nu mai este miliardar in Ucraina; ce avere are acum presedintele ucrainean

Valoarea activelor actualului presedinte al Ucrainei Poroșenko, a scazut in 2014, fata de 2015. In clasamentul anual intocmit de revista Forbes al celor mai bogati ucrainieni, actualul presedinte Petro Porosenko, ocupa abia poztia a opta, cu o valoare a averii estimate la 750 milioane de dolari. Cu un an in urma, valoarea averii lui Porosenko era estimata la 1.3 miliarde de dolari.

Actualul presedinte al Ucrainei mai are inca participatia majoritara la compania producatoare de ciocolata Roshen, desi promisese dupa castigarea alegerilor prezidentiale ca isi va vinde compania dupa ce va deveni presedinte. “Între timp, activele fixe ale lui Poroșenko au inregistrat rezultate bune. În 2014, a deschis 19 de magazine Roshen. Profitul fabricii din Kiev a crescut de nouă ori, la 35 milioane de euro, al celei din Vinița la 47 milioane de dolari. Cu toate acestea insa, profitul general al companiei a scazut in 2014 cu 50% fata de anul anterior”, anunta Forbes Ucraina.

Cel mai bogat ucrainean ramane tot Rinat Ahmetov. Averea oligarhului este estimata la 6,9 miliarde de dolari. Pe locul al doilea se gaseste mogulul media Victor Pinciuk (1,5 miliarde de dolari), iar pe pozitia a treia, Igor Kolomoisky (1,4 miliarde de dolari), cu afaceri in domeniu financiar.

1 Rinat Ahmetov, industria metalurgica 6.9 miliarde USD
2 Victor Pinciuk, industria metalurgica 1.5 miliarde USD
3 Igor Kolomoisky, financiar 1.4 miliarde USD
4 Genadi Bogoliubov, financiar 1.3 miliarde USD
5 Iuri Kosiuk, agricultura 1.1 miliarde USD
6 Vadim Novinski, industria otelului 790 milioane USD
7 Olexander Yaroslavsky, financiar, investitii 774 milioane USD
8 Petro Porosenko, industria ciocolatei 750 milioane USD
9 Konstantin Jevago, industria otelului 735 milioane USD
10 Sergey Tihibko, industria bancara 686 milioane USD

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1