fbpx
europolitics
Stiri

Panica pe pietele de capital din Asia dupa ce Grecia a anuntat inchiderea bancilor

Pietele de capital din Asia s-au clatinat serios dupa ce guvernul de la Atena a luat, in weekend, decizia de a inchide pentru o saptamana toate bancile din Grecia. Sentimentul unei intrari a Greciei in incapacitate de plata a cuprins toate pietele financiare.

Pretul petrolului a scazut brusc iar moneda euro s-a depreciat inca o data in raport cudolarul. Indexul Nikkei a scazut cu 2%, ajungand la 20,283.99 de puncte. Indexul Compozit Shanghai a pierdut 0,4% in ciuda deciziei luate de China in acest weekend de a reduce rata dobanzii.
Indicele Hang Seng a pierdut, la randul sau, 1,7% ajungand la 29,192.67 in timp ce la Sidney, indicele S&P/ASX 200 a pierdut 1,8%.

Turbulentele pe pietele asiatice erau asteptate dupa ce discutiile ce au durat 11 ore pe marginea salvarii Greciei au esuat in acest weekend. Posibilitatea unui Grexit a sters 35 de miliarde de dolari de pe Bursa din Australia in primele ore de tranzactii din aceasta dimineata. Mai devreme, moneda euro s-a depreciat cu peste 3% fata de yen, ajungand ca 1 euro sa fie tranzactionat cu 133.80 de yeni, cel mai mic nivel din ultimele cinci saptamani. In numai o zi, moneda euro a pierdut tot ceea ce castigase in ultima luna, 1 euro fiind tranzactionat cu 1,095 de dolari.

Related posts

Ce urmărește Turcia prin invazia din nordul Siriei, problema kurdă și care sunt probabilitățile implicării NATO în acest conflict

Adelina Miron

Germania propune reforme pentru NATO în urma comentariilor controversate ale lui Emmanuel Macron

Adelina Miron

Economia Germaniei trezește și mai multe semne de întrebare. Ce perspective economice are Angela Merkel pentru anul 2020

Adelina Miron

Dependența financiară a Germaniei față de China cenzurează discursul despre respectarea drepturilor omului

Adelina Miron

COP25 marchează începutul unui an definitoriu pentru combaterea schimbărilor climatice

Adelina Miron

Ursula von der Leyen apără sintagma „stilul de viață european” și explică ce înseamnă

Europolitics.ro

Leave a Comment