INFOGRAFIE Cum poate Kurdistan sa se uneasca

Fortele kurde din nordul Siriei, sustinute de forta aeriana americana, au reusit o serie de victorii impotriva Statului Islamic care i-a impins pe militanti spre capitala de facto, Raqqa. Kurzii au reusit sa iasa din fortarete si sa patrunda in zone care, in mod normal, erau controlate de arabi.

Victoriile au reusit sa aduca o serie de castiguri teritoriale care erau controlate de Statul Islamic si au demonstrat ca gruparea terorista este departe de a fi invincibila. Faptul ca Washingtonul nu are un partener din lumea araba de incredere in lupta dusa impotriva Statului Islamic o dovedeste faptul ca foarte multi cred ca fortele kurde se folosesc de acest moment pentru a face o epurare etnica pentru a pune bazele unui stat unit al Kurdistanului, care sa se intinda dinspre nordul Siriei pana in nordul Irakului.

In timp ce fortele guvernului sirian controleaza o fasie ingusta a teritoriului din jurul orasului Hasaka, armata kurda controleaza o mare parte din nordul Siriei, care se intinde de la Kobani pana la granita cu Irak. Daca fortele armate kurde reusesc sa-i impinga pe cei din Statul Islamic dincolo de Mosul, atunci un Kurdistan unit ar fi o idee pusa in practica.

isis1

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1