fbpx
europolitics
Stiri

Europarlamentar degeaba: cat incaseaza Dan Dumitru Zamfirescu doar pentru a ridica mana in Parlamentul European

Romania are din nou cu ce se mandri in Parlamentul European: Dumitru Zamfirescu este europarlamentarul care de fiecare data a votat cu “DA” orice proiect legislativ. “Votez asa pentru ca eu sunt de-acord cu toate propunerile. Nici nu mai imi aduc aminte cand am spus ultima oara ‘nu'”.

 

zamfirescu

Cotidianul spaniol ABC noteaza ca europarlamentarul roman, ajuns in Parlamentul European pe listele PRM, ar fi interesat mai mult de banii de buzunar obtinuti in calitatea sa decat sa cunoasca amendamentele adoptate.

Dan Dumitru Zamfirescu este europarlamentarul care nu a votat niciodata “NU” in actuala legislatura. De fiecare data, adica de 541 de ori, a votat cu “DA” toate amendamentele care i-au trecut prin fata ochilor.

Ultimul “DA” l-a acordat pe 8 octombrie atunci cand si-a dat votul in favoarea a 63 de amendamente depuse privind o directiva ce vizeaza industria producatoare de tigari. Pe Zamfirescu nu l-a deranjat faptul ca, asa cum scrie Die Spiegel, multe dintre aceste amendamente chiar se si contraziceau. El a votat “DA” in orice circumstanta.

Ziarul ABC noteaza ca, dupa spusele colegilor sai europarlamentari romani, fostul ofiter de securitate din timpul dictaturii lui Ceausescu urmareste un singur scop: sa obtina usor bani.

Exemplu de intrebari la care Zamfirescu a raspuns nestingherit cu “DA”:

1. Ar trebui ca mesajele de avertizare si imaginile socante sa acopere 50% din suprafata pachetului de tigari?
DA!

2. Ar trebui ca mesajele de avertizare si imaginile socante sa acopere peste 64% din suprafata pachetului de tigari?
DA!

3. Ar trebui ca marile companii din industria producatoare de tutun sa poata sa aleaga imaginile socante unde sa apara pe pachetul de tigari?
DA!

4. Ar trebui ca imaginile socante sa apara in partea inferioara a pachetului de tigari?
DA!

Zamfirescu a facut acest lucru de luni de zile. Adica sa raspunda cu “DA” la orice. Indiferent daca a fost vorba de masuri ce priveau somajul in randul tinerilor sau relatiile de comert cu Taiwan, Zamfirescu vota orice. “De multe ori nu are niciun document in fata ochilor”, comenteaza Martin Ehrenhauser, europarlamentar austriac, care de multe ori se aseaza langa Zamfirescu.

Sistemul de votare se desfasoara in cateva secunde iar intrebarile de multe ori nici nu sunt anuntate, pur si simplu se rosteste un numar care corespunde cu legea propusa si apoi incepe masinaria de vot. Dar Zamfirescu nu are nevoie de detalii de genul asta. Probabil ca a invatat sa raspunda cu “DA” in timpul jobului pe care l-a avut la Securitate, inainte de ’89.

Ehrenhauser considera ca “oricine voteaza asa, la misto si care nu respecta etica si nu isi asuma nicio responsanilitate vine, probabil, numai ca sa isi incaseze banii.” Uniunea Europeana isi plateste parlamentarii ca sa voteze. Pe langa salariul de baza de 8000 de euro, fiecare europarlamentar primeste cate 152 de euro pe zi doar pentru ca asista la sesiunile plenare. Mai mult, cei care voteaza la cel putin 50% din proiectele legislative mai primesc inca 152 de euro.

Zamfirescu, in Parlamentul European, este ca o naluca. Doar ridica mana in semn de “DA”. Pentru ca acesta nu a scos niciun cuvant, nu a pus o intrebare, nu a initiat nimic si nu a propus nici macar un amendament! Biroul sau pe care il are in Parlamentul European este mereu gol si, desi este membru al Comitetului International pentru Schimb, colegii sai habar nu au cine este.

CV Dumitru Zamfirescu
– absolvent al cursurilor de management ale ASE (1989), diploma universitara in economie obtinuta de la ASE in 1977
– oficial in SRI (1990 – 2002), oficial in cadrul Ministerului de Interne (1981 – 1989), economist in cadrul Institutului Economic de Cercetare (1977 – 1980)
– parlamentar roman in legislatura 2004 – 2008
– membru al Parlamentului European incepand cu anul 2013
– detine Ordinul Militar de Merit

 

 

 

Related posts

Baronii au ajutat-o pe Viorica Dăncilă să intre în turul doi. În ce județe s-a impus candidatul PSD

Europolitics.ro

Începe să se contureze visul lui Emmanuel Macron de a avea o armată europeană comună. Ce înseamnă Inițiativa de Intervenție Europeană

Adelina Miron

Va juca gigantul Huawei în Uniunea Europeană un rol crucial în extinderea rețelelor 5G? Ce pregătesc autoritățile europene

Adelina Miron

Poate fi Belarusul cheia soluționării problemelor dintre NATO și Rusia?

Adelina Miron

Germania propune reforme pentru NATO în urma comentariilor controversate ale lui Emmanuel Macron

Adelina Miron

Cele mai tăcute alegeri prezidențiale: nicio dezbatere, nicio temă de campanie. Momentele marcante ale alegerilor post-decembriste

Europolitics.ro

Leave a Comment