fbpx
europolitics
Energie Politici

Pot investițiile în decarbonare să preîntâmpine în Uniunea Europeană un scenariu similar al „deceniului pierdut” din Japonia?

Investițiile în noile tehnologii de producție a energiei pentru reducerea emisiilor de carbon ar ajuta zona euro să evite capcana inflației și a creșterii economice scăzute de tipul celei cu care se confruntă Japonia, a avertizat Comisia Europeană.

La un deceniu după criza financiară globală, Comisia Europeană a spus că există „riscul unei perioade mai prelungite de creștere economică scăzută și inflație determinată de productivitatea anemică și de îmbătrânirea populației”, relatează Bloomberg

Executivul european consideră impactul economic al schimbărilor climatice unul dintre cele mai mari riscuri cu care se confruntă economia mondială și sistemul său financiar și a cerut să se ia măsuri pentru a preveni afectarea negativă a potențialului de creștere economică pe termen lung.

„Dacă sunt abordate în mod corect, provocările climatice și de mediu sunt, de asemenea, o oportunitate pentru a revitaliza economia europeană către o dezvoltare durabilă”, a declarat Comisia Europeană, marți. Investițiile publice și private în tranziția ecologică și digitală pot „ajuta la susținerea creșterii pe termen scurt și la rezolvarea provocărilor pe termen lung”, a transmis executivul.

Recomandările vin la mai puțin de o săptămână după ce Comisia Europeană a făcut public Acordul Ecologic care prevede o transformare cuprinzătoare a Uniunii Europene care vizează fiecare aspect al economiei sale.

Comisia Europeană a cerut din nou țărilor europene cu o situație financiară mai bună să investească mai mult. De asemenea, a solicitat țărilor care au un prag ridicat al datoriei să ia măsuri pentru a-l reduce la un nivel mai durabil.

„Din punct de vedere fiscal, diferențierea este esențială”, se menționează în raport, „în cazul unei perspective care se agravează, Comisia Europeană recomandă, de asemenea, o poziție fiscală favorabilă la nivel colectiv.’’

Recomandările includ o altă solicitare către zona euro de a accelera procesul de finalizare a arhitecturii sale, inclusiv un acord cu privire la asigurarea unui depozit comun. Apelul vine la doar câteva săptămâni după ce miniștrii finanțelor nu au reușit să înregistreze progrese semnificative în ceea ce privește finalizarea uniunii bancare sau reformarea fondului de stabilitate financiară.

Related posts

Toți ochii pe Marea Caspică și Marea Mediterană, soluțiile Europei de a-și diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale pentru diminuarea dependenței față de Rusia

Adelina Miron

Proiect de lege controversat depus în Bundestag de extremiștii de la AfD pentru susținerea Nord Stream 2

Vlad Epurescu

Concluziile primelor negocieri pentru continuarea tranzitului de gaze rusești prin Ucraina și după 31 decembrie 2018

Adelina Miron

Construcția gazoductului Nord Stream 2 escaladează tensiunile dintre Rusia și Uniunea Europeană

Adelina Miron

De ce Summitul climatic COP25 nu va contribui la încetinirea încălzirii globale

Adelina Miron

Ce efect au sancțiunile SUA care vor fi aplicate pentru gazoductul Nord Stream 2

Adelina Miron

Leave a Comment