fbpx
europolitics
Energie Politici

Pot investițiile în decarbonare să preîntâmpine în Uniunea Europeană un scenariu similar al „deceniului pierdut” din Japonia?

Investițiile în noile tehnologii de producție a energiei pentru reducerea emisiilor de carbon ar ajuta zona euro să evite capcana inflației și a creșterii economice scăzute de tipul celei cu care se confruntă Japonia, a avertizat Comisia Europeană.

La un deceniu după criza financiară globală, Comisia Europeană a spus că există „riscul unei perioade mai prelungite de creștere economică scăzută și inflație determinată de productivitatea anemică și de îmbătrânirea populației”, relatează Bloomberg

Executivul european consideră impactul economic al schimbărilor climatice unul dintre cele mai mari riscuri cu care se confruntă economia mondială și sistemul său financiar și a cerut să se ia măsuri pentru a preveni afectarea negativă a potențialului de creștere economică pe termen lung.

„Dacă sunt abordate în mod corect, provocările climatice și de mediu sunt, de asemenea, o oportunitate pentru a revitaliza economia europeană către o dezvoltare durabilă”, a declarat Comisia Europeană, marți. Investițiile publice și private în tranziția ecologică și digitală pot „ajuta la susținerea creșterii pe termen scurt și la rezolvarea provocărilor pe termen lung”, a transmis executivul.

Recomandările vin la mai puțin de o săptămână după ce Comisia Europeană a făcut public Acordul Ecologic care prevede o transformare cuprinzătoare a Uniunii Europene care vizează fiecare aspect al economiei sale.

Comisia Europeană a cerut din nou țărilor europene cu o situație financiară mai bună să investească mai mult. De asemenea, a solicitat țărilor care au un prag ridicat al datoriei să ia măsuri pentru a-l reduce la un nivel mai durabil.

„Din punct de vedere fiscal, diferențierea este esențială”, se menționează în raport, „în cazul unei perspective care se agravează, Comisia Europeană recomandă, de asemenea, o poziție fiscală favorabilă la nivel colectiv.’’

Recomandările includ o altă solicitare către zona euro de a accelera procesul de finalizare a arhitecturii sale, inclusiv un acord cu privire la asigurarea unui depozit comun. Apelul vine la doar câteva săptămâni după ce miniștrii finanțelor nu au reușit să înregistreze progrese semnificative în ceea ce privește finalizarea uniunii bancare sau reformarea fondului de stabilitate financiară.

Related posts

Ce efect au sancțiunile SUA care vor fi aplicate pentru gazoductul Nord Stream 2

Adelina Miron

Care sunt scenariile pentru perioada următoare după ce prețul unui baril de țiței Brent a crescut cu 20% după atacul de sâmbătă cu drone asupra rafinăriilor saudite ale Aramco

Europolitics.ro

COP25 marchează începutul unui an definitoriu pentru combaterea schimbărilor climatice

Adelina Miron

De ce Summitul climatic COP25 nu va contribui la încetinirea încălzirii globale

Adelina Miron

Condițiile impuse de Gazprom pentru a continua tranzitul de gaze naturale prin Ucraina de la 1 ianuarie 2020

Adelina Miron

Ce îi trebuie Romgazului pentru a putea intra, alături OMV Petrom, în exploatarea zăcământului Neptun Deep din Marea Neagră

Vlad Epurescu

Leave a Comment