fbpx
europolitics
Bruxelles Comisia Europeana

Polonia nu se lasă și îi da peste cap planul Ursulei von der Leyen pentru Acordul Ecologic European

Acordul Ecologic European pentru combaterea schimbărilor climatice a pierdut primul test. Uniunea Europeană nu a ajuns la un consens asupra termenului limită pentru reducerea completă a emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Încercarea Comisiei Europene de a convinge statele membre să se angajeze la obiectivul de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon la orizontul anului 2050 a eșuat spectaculos, după ce Polonia nu a susținut Acordul Ecologic European, potrivit The Verge

Consiliul European a transmis, în concluziile sale finale că, deși sprijină obiectivul pentru 2050, „un stat membru în acest stadiu nu se poate angaja să pună în aplicare acest obiectiv, iar Consiliul European va reveni asupra acestui aspect în iunie 2020.”

Dacă obiectivul ar fi fost sprijinit în unanimitate, Europa ar fi devenit cel mai mare bloc economic care stabilește obiectivul de a atinge pragul de neutralitate al emisiilor până în 2050, ceea ce înseamnă că aproape ar fi eliminat poluarea prin arderea combustibililor fosili și ar fi redus aproape de zero orice urmă de carbon degajată.

Aceasta este o țintă necesară pentru a salva vieți și pentru a evita efectele cele mai catastrofale ale schimbărilor climatice, potrivit oamenilor de știință din cadrul Grupului Interguvernamental al Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice. 

Eșecul de a ajunge la un acord ar fi un „semnal traumatizant”, a declarat Neil Makaroff, Consilier pentru Politici Europene pentru Rețeaua de Acțiuni Climatice internațională, într-un interviu înaintea deciziei. Dacă țările industrializate din Europa nu sunt dispuse să facă schimbări dramatice pentru a încetini schimbările climatice, de ce ar trebui alte țări să fie?

O încercare anterioară de a convinge Europa să își asume angajamentul pragului zero net de emisii a fost blocată de Polonia, Ungaria și Republica Cehă în iunie. Țările care se bazează mai mult pe producția de cărbune au dorit, de asemenea, o perioadă de timp mai lungă și mai multe finanțări pentru a acoperi costurile asociate tranziției spre energie curată. 

Acordul Ecologic include măsuri pentru reducerea emisiilor din transporturi, pentru a face clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic, pentru creșterea ponderei surselor regenerabile de energie, pentru protejarea biodiversității și pentru a face agricultura mai durabilă. Mai solicită introducerea unor reglementări menite să reducă deșeurile industriale și să încurajeze companiile să valorifice reutilizarea și reciclarea. De asemenea, mai anunță noi politici comerciale care ar putea penaliza țări precum Statele Unite care nu cooperează în eforturile globale de a combate schimbările climatice și alocarea a 100 de miliarde de euro pentru regiunile care vor fi cel mai probabil afectate de schimbări ca parte a efortului de a asigura o „tranziție echitabilă” către o economie și o societate mai ecologică. 

Pentru a stimula acțiunea, Comisia Europeană trebuie să introducă o legislație pentru ca obiectivele sale să devină obligatorii din punct de vedere juridic. Comisia intenționează să introducă în procesul de dezbatere al Parlamentului European ceea ce spune că va fi prima lege europeană pentru climă în luna martie.

Related posts

Ungaria înregistrează cea mai mare creștere economică în 2019 din Europa de Est

Adelina Miron

Adina Vălean: „Dacă Sylvie Goulard mai era europarlamentar, ar fi pus aceleași întrebări!” Scandalul angajărilor fictive, tema principală la audierile candidatului Franței pentru Comisia Europeană!

Europolitics.ro

Ce spun despre denumirea portofoliului „Protejarea Stilului de Viață European” liderii PPE, S&D și Renew

Adelina Miron

Marile amenințări pentru Uniunea Europeană în următorii cinci ani

Adelina Miron

Comisia Europeană, undă verde pentru Croația să intre în Schengen

Vlad Epurescu

Avertismentul Comisiei Europene pentru zona euro: nu mai cheltuiți atât de mult!

Adelina Miron

1 comment

avatar
Pisti March 9, 2020 at 6:02 pm

Interesant… 100 milierde de euro…. adica o suma mega colosala pentru…. ce? O isterie inventata de comunistii care acum isi spun “verzi” si submnineaza securitatea nationala a statelor cu fantasmagorii in care banii vor tine sub control schimbarile climatice… Tarile UE sunt oricum mizilic in comparatie cu adevaratii poluanti ca India, USA, China, etc… de ce nu ei investesc in asa ceva? Simplu: cetatenii europeni trebuie dusi inapoi in mizerie, in epoca de piatra prin programele comunist marxiste de a “reimparti bogatia acumulata”. Aceasta “reimpartire” va imbogati cativa si sute de milioane vor trai din nou in mizerie.

Reply

Leave a Comment