fbpx trusted online casino malaysia
europolitics
Bruxelles Comisia Europeana Energie Politici

Europa definește ceea ce investitorii pot numi „ecologic”. Legea „taxonomiei” își propune să atragă capital pentru a atinge obiectivele climatice ale UE

Joi, legiuitorii UE au ajuns la un acord provizoriu privind regulile menite să clarifice ceea ce poate fi încadrat în categoria finanțelor „ecologice”. De la numele său – regulamentul de taxonomie – la prevederile extrem de tehnice privind ceea ce poate fi etichetat drept sustenabil, inițiativa pare obscură și complexă, potrivit POLITICO

Un acord între Parlamentul European, Consiliul European și Comisia Europeană este un pas crucial în colectarea banilor necesari pentru îndeplinirea obiectivelor climatice ale blocului.

“Standardul ecologic al UE va însemna că investitorilor nu le vor mai putea fi vândute investiții sustenabile false. Dacă dorim să oprim schimbările climatice, avem nevoie de bani care să se îndrepte către lucruri bune”, a declarat William Todts, directorul executiv al ONG-ului Transport & Environment.

Comisia Europeană are planuri mari pentru această taxonomie. Ea va constitui baza unui standard european pentru obligațiunile ecologice și pentru o etichetă ecologică pentru produsele de investiții cu amănuntul, în cadrul strategiei de finanțare ecologică la care lucrează vicepreședintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Poate fi folosită și pentru a facilita împrumutul băncilor către proiecte ecologice, lucru pe care Comisia îl are în vedere ca parte a revizuirii cerințelor de capital ale băncilor.

Acordul trebuie în continuare aprobat de ambasadorii UE și de grupurile politice din Parlamentul European, în vederea formalizării compromisului din decembrie.

Ce trebuie știut despre taxonomie? 

1.Stabilirea unui standard este necesară 

Fără o definiție comună pentru investițiile durabile, firmele financiare pot comercializa produse la fel de ecologice fără a-și dezvălui acreditările de mediu. Legislația îi va obliga să măsoare produsele de investiții în conformitate cu un standard UE obligatoriu și să dezvăluie în ce măsură se aliniază la acesta.

Negociatorii s-au angajat într-o luptă acerbă în măsura în care acest lucru s-ar aplica tuturor produselor financiare sau doar „nișei ecologice” a produselor etichetate drept durabile, o opțiune cu un impact mai mic preferată de Consiliul European. În cele din urmă, noile reguli se vor aplica tuturor fondurilor care sunt comercializate drept sustenabile sau ecologice, sau care contribuie în mod marginal la un obiectiv de mediu, potrivit unui draft de text accesat de POLITICO.

Noile reguli vor fi obligatorii începând cu decembrie 2021.

2. Ce poate fi considerat ,,durabil’’

Acordul de joi definește cadrul legislativ pentru taxonomie, dar lista completă a ceea ce poate fi considerat „durabil” se află încă în lucru.

Un grup de experți ai Comisiei Europene a primit sarcina de a crea criterii tehnice de examinare pentru activitățile economice care vor îndeplini standardul. De exemplu, se menționează într-un raport scris de experți în această vară, investițiile în generarea de energie electrică ar trebui să rămână sub 100 de grame de dioxid de carbon pe kilowatt-oră, cu scopul de a reduce acest plafon la fiecare cinci ani „în conformitate cu o traiectorie către emisiile de carbon zero net în 2050. “De asemenea, au exclus investițiile în energia atomică, pe motiv că deșeurile nucleare reprezintă un pericol fără soluție pentru mediu. „Nu am putut concluziona că lanțul valoric al energiei nucleare nu dăunează semnificativ altor obiective de mediu”, se arată în raport.

Experții trebuie să depună un raport final până la sfârșitul anului. Apoi, va fi de competența Comisiei să treacă recomandările în lege prin acte delegate.

Regulile convenite joi exclud în mod explicit investițiile în combustibilii fosili solizi, lucru pe care Parlamentul l-a impus pentru a opri investițiile în cărbune.

Dar Franța, care depinde de energia nucleară pentru trei sferturi din capacitățile sale energetice, s-a opus excluderii categorice a energiei nucleare din textul legal. În schimb, investițiile în domeniul nuclear vor trebui verificate luând în considerare problema mediului înconjurător.

Acest lucru a fost privit drept o victorie de către decidenții politici care sunt împotriva energiei nucleare. “Excluderea de facto a energiei nucleare a fost un succes pentru Parlamentul European”, a declarat Sven Giegold, europarlamentar al grupului Verzilor..

Alții susțin că aceasta este încă o luptă deschisă, care va reapărea atunci când Comisia Europeană va redacta actele delegate relevante.

3. Pragul zero de emisii 

Noua Comisie Europeană și-a stabilit ca prioritate strategică atingerea pragului de zero-net al emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a ajunge acolo, blocul european va avea nevoie de multe investiții. 

Comisia estimează că UE are nevoie de 180 de miliarde de euro pe an pentru investiții suplimentare în următorul deceniu pentru a atinge obiectivele climatice pentru 2030. Dacă UE dorește să reducă emisiile la zero net până în 2050, investițiile anuale necesare se ridică la 290 de miliarde de euro.

O definiție clară a ceea ce au nevoie sectoarele pentru a fi dezvoltate ar trebui să contribuie la canalizarea capitalului privat în sectoare precum vehiculele electrice, centralele eoliene și pompele de căldură și hidrogen.

Taxonomia ar trebui să acționeze ca o „listă de cumpărături” pentru investitori, a declarat un oficial implicat în negocieri.

4. Lupta pentru standarde

Taxonomia UE nu va fi singurul standard pentru investițiile ecologice. China, care a depășit Europa ca producător de energie regenerabilă, vehicule electrice și baterii, și-a stabilit deja propriul standard.

Sub îndrumarea lui Ma Jun, președintele Comitetului Financiar Ecologic al Chinei și fostul economist șef al băncii centrale a Chinei, Beijing a stabilit standarde pentru investiții durabile pentru a utiliza capitalul privat în decarbonizarea economiei. “Doar 10 la sută din costuri pot fi acoperite din bugetul guvernului”, a spus acesta într-o conferință la Bruxelles la începutul acestui an, adăugând că restul trebuie să provină din sectorul privat. „În caz contrar, toate țintele stabilite… nu vor fi posibile.”

Însă standardele Chinei pentru obligațiunile ecologice sunt mai puțin restrictive decât cele ale Europei. De exemplu, acestea includ centrale de cărbune din noua generație. Bruxelles-ul ar dori ca Beijingul și alții să se alinieze pe direcția europeană și să stabilească standardul global pentru investiții durabile. Acest lucru ar oferi, de asemenea, sectorului financiar al Europei avantajul de a se conforma unui standard stabilit de Bruxelles și nu tuturor standardelor stabilite de fiecare piață în care activează. 

5. Așteptări mai mari

Punerea în aplicare a taxonomiei va fi un exercițiu masiv în anii următori, experții actualizând standardele pe măsură ce tehnologia evoluează. Dar Bruxelles-ul are planuri mai mărețe.

Comisia Europeană va stabili o nouă strategie de finanțare durabilă până la jumătatea anului 2020, ca parte a Acordului Ecologic propus, a spus vicepreședintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis, în noiembrie. Planurile includ un standard al UE pentru obligațiunile ecologice și o etichetă ecologică pentru produsele de investiții cu amănuntul, care se bazează pe taxonomie.

În viitor, taxonomia ar putea de asemenea să stea la baza unui „factor de susținere ecologic”, care să permită băncilor să dețină mai puțin capital pentru proiectele aliniate la definiția europeană a investițiilor durabile. Cerințele de capital ale UE sunt acum în curs de examinare, iar una dintre întrebările adresate de Comisie este dacă ar trebui să existe o „abordare preventivă dedicată” pentru activele „asociate substanțial cu obiectivele de mediu și / sau sociale”

Unii susținători ar dori ca Comisia să meargă mai departe și să creeze o taxonomie „brună” a investițiilor care au un impact negativ asupra climei și a mediului.

„Punerea factorului de risc real asupra investițiilor brune este adevărata problemă”, a declarat Philippe Lamberts, din Belgia, co-președinte al Verzilor în Parlament, în cadrul unei declarații de presă de miercuri.

Un factor de penalizare brună ar impune băncilor să dețină mai mult, nu mai puțin, capital pentru proiecte asociate riscurilor climatice, cum ar fi investițiile în combustibili fosili. Acordul încheiat joi include o clauză de revizuire care solicită Comisiei să evalueze impactul extinderii taxonomiei asupra tuturor activităților economice.

Însă, pentru bănci, nu este nevoie, iar Comisia a rezistat apelurilor pentru o taxonomie „completă”.

„Există o rezistență imensă în ceea ce privește implementarea unei taxonomii brune”, a spus Philippe Lamberts.

Related posts

De ce componența noii Comisii Europene va însemna victoria lui Emmanuel Macron

Adelina Miron

Cum va aborda Vera Jourova problematica apărării statului de drept

Adelina Miron

Frans Timmermans consideră că hidrogenul are ,,un rol esențial’’ în îndeplinirea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene

Adelina Miron

Condițiile impuse de Gazprom pentru a continua tranzitul de gaze naturale prin Ucraina de la 1 ianuarie 2020

Adelina Miron

Încă o durere de cap pentru Ursula von der Leyen: candidatul polonez, prestație catastrofală la audierile din comisia AGRI

Europolitics.ro

Ce spun despre denumirea portofoliului „Protejarea Stilului de Viață European” liderii PPE, S&D și Renew

Adelina Miron

1 comment

avatar
COSTIN Paraschiv October 9, 2021 at 1:06 pm

Nu înțeleg ce vreți voi să faceți cu oprirea unor centrale pe cărbune nu faceți nimic bun climei . Dezastrul mare este cel din muntele de cauciucuri care arde deschis în atmosferă și din Cwveit a ajuns și la mine în Ro jud Galați pe 8 oct 2021 nu se vedea fum nimic cer senin dar miros de cauciuc .Vam scris o sesizare la European Commission despre drepturile care mi sau încălcat de România de Justițiea din țară și de peste tot din LUMEA ASTA CEDO ȘI ONU .Vam scris în sesizarea de anul acesta din iunie .Vam scris că ce numiți voi schimbări climatice nui ce credeți voi .Fenomenele extreme din 2001 în coace din Europa și din 2005 din SUA uraganele nus ce credeți sau considerați voi Liderii Lumii aleși în funcții .Vam scris multe din ce sau petrecut dar vam scris și ce va urma și a fost anul acesta . Am pe pagina mea de facebook scris un RĂSPUNS LA O ÎNTREBARE . Este din 2018 decembrie 8 .Titlul COȘMARUL MEU CEL MAI MARE ESTE . Citiți pe facebook pagina mea Paraschiv COSTIN din Com COROD Jud GALAȚI .Și pe youtube am același nume cont G +Comentariile pe youtube sunt în română la postările românești legate de ce pot eu comenta .Punctul cu CREDINȚA DESPRE DIVINITATE este ceva care am avut multe Revelații și chiar primesc răspunsuri . Cer ceva o furtună și se petrece că am motiv . Fără motiv este ceva dar alfel .Și cum miați dat voi Europa și America DREPTURILE OMULUI DE PE TERA NU SUNT RESPECTATE DE CEI CARE SE DAU CA APĂRĂTORI .Și deci am strigat la CER și drept vă spun că sunt auzit . Da de mic am multe revelații . Dar de cînd mafiea din românia cu justiție cu tot mia furat drepturile și mau condamnat deși eram victimă și eu și părinții și de multe ori ,cei de la DREPTURILE OMULUI SAU LĂSAT CORUPȚI și am dovezile pe pagina mea de Faceb pozate foto și comentate puțin .Sunt Hotărîri de la Drepturile Omului și sut ABUZIVE NELEGALE FĂRĂ TEMEI ȘI PE BAZĂ DE ȘPAGĂ .Citiți tot pe pagina mea este un SOS DREPTURILE OMULUI e în engleză tradus și aceasta am trimiso în 2005 la posturi TV Radio din lume . Ca CNN, BBC ,NY TYMES ,DUE CHEVELO Centru de Presă din Franța .și la NAȚIUNILE UNITE NEW YORK .Serviciile din SUA sau sesizat și ia găsit pe cei de la Geneva de la Drepturile Omului care din 2003 au inceput să judece la Centrul din Geneva .Deci fenomenele extreme din 2001 în coace din Europa au fost cerute de mine și cele din 2005 2012 din SUA unele de la cererea mea au fost . Exemplu la New York prin 2009 sau după nu mai rețin deși am auzit la știri că este furtună de zăpadă la ei am cerut Doamne vreau să văd că mă auzi vreau o furtună de zăpadă peste clădirea ONU dar să fie și fulgere și tunete .Așa a fost auzeam la Știri la TV a doua zi .Și mai zic în 2001 după ce am primit Hotărîrea CEDO abuzivă era prin iunie și prin august mia venit instant în minte să cer o pedeapsă un semn peste Strasbourg și era 24 august 25 ceva știu 2001 și am cerut o furtună să smulgă copaci și săi dea peste clădirea CEDO și am auzit la știri a doua zi că a fost așa dar un copac a căzut pe un stadion și era Concert a decedat un tînăr .Și iar în 2005 tot august 23 parcă am cerut peste Geneva o furtună însoțită de cutremur săi trezească la adevăr pe cei de la ONU să judece drept .Și în 2015 an trimis un e-mail la Vaticav despre CEDO și ONU că nu judecă drept și sunt corupți și nu mia răspuns . Aici la fel am cerut un semn .O furtună peste Roma tornadă etc și a fost ceva . Și la Ierusalim în Arabia am cerut să ningă și a nins .Și nu o mai dați cu alte cele ce credeți voi despre climă că nui cum o știți voi .Cam nimic nui cum ați învățat voi . Nici Geneza nui așa și nici formarea TEREI nui cum spune nimeni nici Știința nici religiea . Și am zis la București cînd a ars Maternitatea Giulești că oxigenul arde singur arde nu face exlozie mare ca gazul dar arde cu 3000 grade .Am lucrat cu oxigen și știu am pățit unele și înveți din greșeli . NU MAI DAȚI VINA PE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ NUI CE CREDEȚI VOI .Chiar am scris pe facebook că voi cere ca atunci cînd veți ține sumitul despre climă din Anglia să fie frig chiar îngheț .DECI SECETA SAU PLOI CU GHEAȚĂ FULGERE TUNETE DE SPERIAT LEAM CERUT ANUL ACESTA PESTE TOT ÎN LUME UNDE DREPTURILE OMULUI NUS RESPECTATE . Am cerut să cadă apa din nori numai peste uscat anul acesta și chiar în pustie .De azi voi urmări harta cu vreme la TV și cum dă toată Europa cer mental prin viziune a mea și știu că sunt ascultat urmărit de DIVINITATE cer să fie cald și să urce din nordul Africii aier cald spre românia .Va crește iar apa în Veneția Mai vedem .Vam scris tot pe sesizarea de la Comisiea Europeană că atunci cînd veți vedea pe harta meteo ciclon rotinduse invers acelor de ceas e de la cerința mea . Vine deasupra Angliei ca să fie periferiea cu Bruxelul și Luxemburgul unde este viteza mare a vîntului .Da deci citiți în pagina mea de Faceb postarea este jos mult cea din 2018 ziua 8 decembrie . COȘMARUL MEU CEL MAI MARE ESTE ?Am comentat de ce că știu că voi cere așa și va fi ce cer . VOI MAȚI ADUS SĂ CER ASTA CA PEDEPSE PESTE CEI CARE TREBUEA SĂ JUDECE ȘI SĂMI FACĂ DREPTATE MAU FURAT LA MINE ÎN ȚARĂ ȘI VOI DIN LUME CARE ZICEȚI CĂ JUDECAȚI DREPTURILE OMULUI VAȚI CORUPT ȘI EU AM SUFERIT ȘI MAI SUFĂR ȘI AZI .AȘA MI SA DAT MIE DAR CRED CĂ MAI MULT VI SA DAT VOUĂ ACESTEA TOATE PENTRU A VEDEA ÎN DIVINITATE ALTFEL DE CUM AȚI CREZUT .POATE SPRE ILUMINAREA MINȚII MULTORA .NU MAI BLOCAȚI INDUSTRII CĂ NU DE LA CE VEDEȚI VOI CA POLUARE SUNT SCHIMBĂRILE CLIMATICE NU PUTEM NOI POLUA CÎT POATE PRIMENI DIVINITATEA . Exemplu Pădurle nu atrag ele prin nimic poile . Asta le face Divinitatea are grijă de ele că dau oxigen primenesc atmosfera și acolo păsările și animalele sunt în grija LUI DUMNEZEU .Anolo nui păcat nui energie negativă ca în orașe unde sunt mari nedreptăți .Voi nu vedeți că din ocean din Cuba vin Uraganele pleacă se formează de acolo da de la cei închiși la Guantanamo .DECI NIMIC NEMOTIVAT NU VINE PESTE LUME .Vedți China are cele mai grele fenomene și vor mai avea că vam zis am cerut pedepse peste cei care nu respectă Depturile Omului .Dacă voi nu forțai hoții din românia sămi dea drepturile și daunele morale și materiale din urmă și de acum vor fi fenomene extreme peste Europa de vest unde mi sa dat Hotărîri abuzive ilegale .MAI VORBIM și la anul va fi la fel și veți avea iar caniculă .Deci frigul din aprilie nu a fost degeaba de capul lui peste vestul Europei .Deci fenomenele extreme sunt de la ÎNCĂLCĂRI GRAVE ALE DREPTURILOR OAMENILOR DE PE ACEST PĂMÎNT ȘI NU DIN CAUZA ARDERILOR COMUSTIBILILOR , CĂ GRINDINA SAU SECETA VIN PESTE CEI CARE AU FURATE TERENURILE SAU ÎNȘEALĂ LUMEA SĂRACĂ .

Reply

Leave a Comment

trusted online casino malaysia