fbpx
europolitics
Brexit

Premierul britanic abandonează promisiunea livrării Brexitului până pe 31 octombrie și solicită alegeri anticipate în decembrie

Premierul Boris Johnson și-a abandonat promisiunea de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii octombrie și, în schimb, a stabilit noi planuri de a forța alegerile generale în12 decembrie, transmite EURACTIV.

Premierul britanic va prezenta o propunere de alegeri care va fi votată luni. În schimbul susținerii acestuia, parlamentarilor li se vor oferi două săptămâni să modifice și să ratifice proiectul de lege privind retragerea Brexit din Uniunea Europeană.

„Cred că modul de a finaliza Brexit-ul este de a fi rezonabil cu Parlamentul și să spunem că, dacă doresc cu adevărat mai mult timp pentru a studia această negociere excelentă, îl pot avea, dar trebuie să fie de acord cu alegerile generale din 12 decembrie”. a declarat premierul pentru BBC.

Într-o scrisoare către liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn, Boris Johnson a recunoscut că liderii UE ar putea fi de acord cu prelungirea Brexitului.

El a recunoscut, de asemenea, că Marea Britanie nu va părăsi UE la 31 octombrie, așa cum a promis în mod repetat, deși a menționat că ar putea fi încă oferită o „întârziere mai scurtă” pentru stabilirea noului termen la jumătatea sau la sfârșitul lunii noiembrie.

El a adăugat că, dacă partidul său conservator ar câștiga majoritatea, ar face imediat acțiunile necesare pentru a ratifica Proiectul de lege privind retragerea.

De asemenea, guvernul și-a prezentat planurile pentru depunerea la 6 noiembrie a bugetului pentru 2020, elaborat de ministrul Finanțelor, Sajid Javid, despre care a spus că este primul buget „post-Brexit” al Regatului Unit.

Soluția alegerilor anticipate necesită ca două treimi din parlamentari să voteze. În prezent, acest lucru pare puțin probabil după ce Partidul Laburist și-a instruit parlamentarii să se abțină de la moțiune.

Cu toate acestea, Corbyn a stârnit ulterior confuzie când le-a spus reporterilor că partidul va susține alegerile odată ce un Brexit fără acord va fi exclus, și va lua o decizie odată ce UE se va hotărâ cu privire la termenii unei prelungiri.

Atât Partidul Național Scoțian, cât și Liberal-Democrații au semnalat că nu vor susține moțiunea.

Noua amenințare a alegerilor este cea mai recentă încercare a lui Boris Johnson de a depăși acest moment, în care, pe de-o parte, el nu are sprijinul parlamentar necesar ca să obțină aprobarea Acordului de Retragere și a altor legi controversate iar, pe de altă parte, susținătorii rămânerii în UE nu pot obține sprijinul necesar pentru un al doilea referendum.

Related posts

Jean-Claude Juncker respinge asumarea responsabilității la Bruxelles pentru frontiera cu Irlanda. Brexitul este o ‘’decizie britanică’’

Adelina Miron

Marea Britanie nu este singura care trece printr-o criză de mari proporții, Europa se scaldă în aceleași ape

Adelina Miron

De ce Europa are nevoie de o nouă abordare în Balcani

Adelina Miron

Cum va afecta Brexit politica de securitate europeană?

Adelina Miron

De ce Marea Britanie nu mai este un partener de încredere pentru Bruxelles

Adelina Miron

Portretul lui David Frost, consilierul lui Boris Johnson care va coordona etapele următoare ale Brexitului

Adelina Miron

Leave a Comment