fbpx
europolitics
Brexit

Date cheie în numărătoarea inversă până la Brexit. Ce schimbări aduce dorința lui Boris Johnson ca Regina să suspende Parlamentul

Boris Johnson i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a să suspende Parlamentul, însă el a respins acuzațiile conform cărora motivul a fost împiedicarea deputaților de a se opune unui Brexit fără acord, scrie ITV.

Suspendarea lucrărilor se va produce la doar câteva zile după ce parlamentarii se vor întoarce pauza de vară, oferindu-le un timp limitat ca să adopte legi pentru a opri un Brexit fără acord. Premierul Marii Britanii a spus că este „complet neadevărat” faptul că Brexit-ul a fost motivația pentru a proroga Parlamentul. El a insistat că este timpul ca o nouă sesiune a Parlamentului să își stabilească „agenda sa interesantă”.

3 septembrie

Camera Comunelor își va relua activitatea pe 3 septembrie, în timp ce parlamentarii revin în comisiile de dezbatere după pauza de vară. Sute de parlamentari l-au îndemnat pe Boris Johnson să amintească din timp Parlamentului despre „urgența națională a Brexit-ului”. Dar acesta a ignorat scrisoarea, semnată de aproape fiecare partid politic din Camera Comunelor.

Deputații vor avea doar o săptămână pentru a dezbate Brexit-ul, înainte de suspendarea planificată. Partidele de opoziție au convenit să colaboreze la adoptarea legislației pentru a bloca un Brexit fără acord atunci când Camera Comunelor își reia ședințele din 3 septembrie.

10 septembrie

În conformitate cu planul premierului, activitatea Parlamentului va fi oprită, temporar, din ziua de 10 septembrie. Parlamentul va începe, probabil, procesul de prorogare pe 9 septembrie.

29 septembrie – 2 octombrie

Conferința Conservatorilor va începe pe 29 septembrie și se va termina pe 2 octombrie, în timp ce Laburiștii vor începe o conferință pe 21 septembrie și o vor încheia pe 25 septembrie.

14 octombrie

Premierul va organiza iscursul Reginei pe 14 octombrie, după suspendarea Parlamentului. Deputații vor reveni în Camera Comunelor pentru deschiderea parlamentară.

17 și 18 octombrie

Un summit comun al Consiliului UE va avea loc pe 17 și 18 octombrie, cel mai înalt summit UE înainte de Brexit. Aceasta ar putea fi ultima ocazie pe care o are Primul Ministru de a evita un Brexit fără acord și de a ieși din impas.

Într-o scrisoare adresată parlamentarilor, Boris Johnson a declarat că liderii UE urmăresc acțiunile parlamentarilor: „Aceste săptămâni, până la Consiliul European din 17 / 18, octombrie sunt de o importanță vitală pentru negocierilor mele cu UE.’’

“Statele membre urmăresc ceea ce face Parlamentul cu mare interes și numai prin demonstrarea unității și a deciziei avem șansa de a asigura un nou acord care poate fi aprobat de Parlament.”

31 octombrie

Este data oficială pentru Brexit. Boris Johnson a spus, în repetate rânduri, că Marea Britanie va părăsi UE la 31 octombrie cu sau fără un acord.

Related posts

De ce Marea Britanie nu mai este un partener de încredere pentru Bruxelles

Adelina Miron

Ce ultimatum i-a dat Finlanda pentru Brexit Marii Britanii

Adelina Miron

De ce noul acord Brexit, negociat de Boris Johnson, este un pericol mai mare pentru economia britanică decât soluția Theresei May

Adelina Miron

Marea Britanie nu este singura care trece printr-o criză de mari proporții, Europa se scaldă în aceleași ape

Adelina Miron

Jean-Claude Juncker respinge asumarea responsabilității la Bruxelles pentru frontiera cu Irlanda. Brexitul este o ‘’decizie britanică’’

Adelina Miron

Acordul pentru Brexit negociat de Boris Johnson cu UE trece de Camera Comunelor

Adelina Miron

Leave a Comment