fbpx
europolitics
Brexit

BREAKING Parlamentul britanic a votat pentru extinderea termenului limită a Brexitului

Parlamentarii britanici au votat în favoarea amendamentului Letwin, care îl împiedică pe Boris Johnson să decidă retragerea Marii Britanii din UE la data de 31 octombrie 2019. Este o mare înfrângere pentru Boris Johnson care trebuie să obțină un vot favorabil pentru acordul negociat de el cu liderii UE. Totodată, premierul Johnson trebuie să ceară în această seară extinderea termenului pentru Brexit.

Parlamentarii i-au produs o umilință fără margini premierul Boris Johnson, adoptând un amendament prin care a fost ocolit acordul negociat de premier cu liderii UE. În loc să voteze pe marginea înțelegerii obținută de Johnson, parlamentarii britanici au acordat un vot de susținere pentru un amendament depus de Oliver Letwin, cu o majoritate de 16 voturi, 322-306.

Deputatul Oliver Letwin, exclus recent din Partidul Conservator, a depus un amendament prin care votul referitor la acordul cu Uniunea Europeană să fie amânat până când Camera Comunelor va adopta  legislația necesară gestionării perioadei de după ieșirea din Uniunea Europeană, transmite Reuters

Premierul este obligat de lege să ceară până astăzi, la ora 23:00, o amânare a termenului la care ar trebui să se producă Brexitul.

„Cel mai bun lucru pentru noi și pentru UE este să ieșim la data de 31 octombrie 2019. Nu voi negocia nimic cu Uniunea Europeană iar legea nu mă obligă să nu fac acest lucru. O eventuală întârziere nu poate decât să producă rău acestei țări”, a spus, la cald premierul Boris Johnson.

Jeremy Corby, liderul Partidului Laburist, a declarat că „premierul este, acum, obligat de lege să nu mai folosească amenințarea că va scoate Marea Britanie din UE fără un acord pentru a-i șantaja pe parlamentari să-i susțină versiunea de acord ce a negociat-o joi.”

Articol în editare

Related posts

Condiția pentru ca Brexitul fără acord să fie amânat

Adelina Miron

De ce Europa are nevoie de o nouă abordare în Balcani

Adelina Miron

Cum ar putea evolua cooperarea transatlantică în sfera politicii externe după Brexit

Adelina Miron

De ce Marea Britanie nu mai este un partener de încredere pentru Bruxelles

Adelina Miron

Boris Johnson, față în față cu o criză constituțională. Ce șanse sunt ca Brexit să aibă loc la 31 octombrie

Europolitics.ro

Portretul lui David Frost, consilierul lui Boris Johnson care va coordona etapele următoare ale Brexitului

Adelina Miron

Leave a Comment