Cum va fi afectat francul elvetian daca zona euro isi va reveni

Francul elvetian, moneda de refugiu folosita de investitori de la inceputul escaladarii crizei euro va fi urmatorul “safe haven” care se va prabusi. Societe Generale estimeaza ca francul elvetian va slabi cu 10% in raport cu euro pana la mijlocul lui 2014.

societe

Astazi, moneda euro valoreaza 1,229 franci elvetieni. Pana in 2014, francul elvetian ar putea sa ajunga la 1,35 euro.

“Riscurile sustemice care afecteaza zona euro si masurile care se implementeaza pentru asigurarea solventei sistemului bancar vor determina scaderea apetitului in ochii investitorilor pentru a folosi francul elvetian ca pe o alternativa”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Francul elvetian va fi afectat si de planurile liderilor europeni in ceea ce priveste infiintarea uniunii bancare iar imbunatatirea viitoare a cresterii zonei euro ar putea sa afecteze grav aceasta moneda de schimb.

Cu toate acestea, exista posibilitatea ca Banca Nationala a Elvetiei sa urce dobanzile anul viitor pentru a contracara inflatria generata de imobiliare, ceea ce ar putea limita pierderile. Elvetia a trebuit sa faca fata unei cresteri a prețurilor la proprietati dupa izbucnirea crizei financiare globale din 2008 generata si de scaderea ratei dobanzii.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-42426876-1